Nem Tandoori Kylling
Dette er en hurtig og nem opskrift pånordindisk-inspireret kylling tandoori, der kræver ikke andet end at røre ensimpel marinade af græsk eller kokosnødde-yogurt, købt tandoori masalablanding, salt, kylling og citronsaft sammen og sætte det i ovnen! Denne genvejtil tandoori kylling er velsmagende, sund og super nem!
Forb. tid10 minutter min
Active Time45 minutter min
marineret2 timer t
Samlet tid2 timer t 45 minutter min
Yield: 6 personer
Forfatter: Valeria Lima
- 2,5 dl almindelig kokosmælk, yoghurt eller kokosnøddecreme,eller fuldfed kokosmælk eller græsk yoghurt (hvis du tåler mejeri)
- 2 spsk tandoori krydderiblanding (uden tilsatsalt)
- 1 spsk salt
- 1 spsk citronsaft
- 1,8 kg kyllingelår med ben og uden skind
- 1 spsk kokosolieeller valgfrit fedtstof
- 1 dl friske korianderblade (valgfrit)
- 1 1 lime skåret i både (valgfrit)
I en stor skål piskes kokosyoghurt,tandoori krydderiblanding, kosher salt og citronsaft sammen. Tilsæt deskindløse kyllingelår med ben og bland godt, så marinaden fordeler sig jævnt.• Dæk skålen til og sæt den i køleskabet i2 til 24 timer, så kyllingen kan marinere.• Når du er klar til at bage kyllingen,varmes ovnen op til 200°C.• Placer en rist på en bageplade med kant.Smør risten med et stykke køkkenrulle dyppet i smeltet kokosolie eller valgfritfedtstof.• Arranger kyllingen i ét lag på risten,med skindsiden nedad (selvom den er uden skind!), og sæt bagepladen i ovnen ica. 40 til 45 minutter. Vend kyllingestykkerne med skindsiden opad vedhalvvejsmærket.• Kyllingen er færdig med at tilberede, nårder er brændte stykker på toppen, kødet ikke længere er lyserødt, og saften erklar (eller når den tykkeste del når en temperatur på 175°F på etstegetermometer).• Hvis ønsket, pynt med frisk koriander ogserver med limebåde!
Noter:
Rester kan opbevares i køleskabet i op til 4 dage eller i fryseren i op til 3 måneder.