Go Back Email Link

Nem Tandoori Kylling

Dette er en hurtig og nem opskrift pånordindisk-inspireret kylling tandoori, der kræver ikke andet end at røre ensimpel marinade af græsk eller kokosnødde-yogurt, købt tandoori masalablanding, salt, kylling og citronsaft sammen og sætte det i ovnen! Denne genvejtil tandoori kylling er velsmagende, sund og super nem!
Forb. tid10 minutter
Active Time45 minutter
marineret2 timer
Samlet tid2 timer 45 minutter
Yield: 6 personer
Forfatter: Valeria Lima

Materials

  • 2,5 dl almindelig kokosmælk, yoghurt eller kokosnøddecreme,eller fuldfed kokosmælk eller græsk yoghurt (hvis du tåler mejeri)
  • 2 spsk tandoori krydderiblanding (uden tilsatsalt)
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 1,8 kg kyllingelår med ben og uden skind
  • 1 spsk  kokosolieeller valgfrit fedtstof
  • 1 dl friske korianderblade (valgfrit)
  • 1 1 lime skåret i både (valgfrit)

Sådan gør du

  • I en stor skål piskes kokosyoghurt,tandoori krydderiblanding, kosher salt og citronsaft sammen. Tilsæt deskindløse kyllingelår med ben og bland godt, så marinaden fordeler sig jævnt.
    • Dæk skålen til og sæt den i køleskabet i2 til 24 timer, så kyllingen kan marinere.
    • Når du er klar til at bage kyllingen,varmes ovnen op til 200°C.
    • Placer en rist på en bageplade med kant.Smør risten med et stykke køkkenrulle dyppet i smeltet kokosolie eller valgfritfedtstof.
    • Arranger kyllingen i ét lag på risten,med skindsiden nedad (selvom den er uden skind!), og sæt bagepladen i ovnen ica. 40 til 45 minutter. Vend kyllingestykkerne med skindsiden opad vedhalvvejsmærket.
    • Kyllingen er færdig med at tilberede, nårder er brændte stykker på toppen, kødet ikke længere er lyserødt, og saften erklar (eller når den tykkeste del når en temperatur på 175°F på etstegetermometer).
    • Hvis ønsket, pynt med frisk koriander ogserver med limebåde!
     

Noter

Noter:
Rester kan opbevares i køleskabet i op til 4 dage eller i fryseren i op til 3 måneder.