Go Back Email Link

Italiensk Kyllingefest på Bagepladen

Denne ret kræver ingen pande og er let at tilberede med bare en bageplade og få ingredienser: saftige kyllingelår, grønne bønner, brun champignon, cherrytomater,rødløg, hvidløg og de smørbløde Castelvetrano oliven.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 680-700 gram kyllingelår/ overlår uden ben og skind skåret i 3-4 cm stykker
  • ½ kg franske grønne bønner eller asparges
  • 200 g brun champignon eller porcini champignon
  • 2,5 dl cherrytomater
  • 1,25 dl Castelvetrano oliven uden sten
  • 1 lille rødløg skåret i 1 cm både
  • 2 hvidløgsfed hakket
  • 2 tsk salt
  • - - Peber
  • 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk alderet balsamicoeddike
  • 1 dl hakket frisk italiensk persille og/eller frisk basilikum

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 200°C på varmluftsfunktionen, og placér risten i midten.
  • Imens ovnen varmer op, lægges kyllingen, bønnerne, cherrytomaterne, champignon,oliven, løg og hvidløget på en bageplade.
  • Drys salt og peber over ingredienserne og hæld olivenolien over.
  • Bland godt, så kyllingen og grøntsagerne er dækket godt. Fordel ingredienserne i et enkelt lag på bagepladen.
  • Sæt bagepladen i ovnen og rist i 15 til 25 minutter. Vend pladen efter halvdelen af tiden. Retten er færdig, når kyllingestykkerne er gennemstegte, bønnerne er let ristede, og de fleste cherrytomater har sprunget op.
  • Dryp med balsamicoeddike, drys med friske urter, og server!
  • Tips:
     Rester af den italienske kylling kan opbevares i en beholder i køleskabet i op til 4 dage eller i fryseren i op til 3 måneder.
    Ernæringsindhold:
    Kalorier: 383kcal| Kulhydrater: 15g | Protein: 36g | Fedt: 20g | Fiber: 5g | Sukker: 7g