Italiensk Kyllingefest på Bagepladen
Denne ret kræver ingen pande og er let at tilberede med bare en bageplade og få ingredienser: saftige kyllingelår, grønne bønner, brun champignon, cherrytomater,rødløg, hvidløg og de smørbløde Castelvetrano oliven.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
- 680-700 gram kyllingelår/ overlår uden ben og skind skåret i 3-4 cm stykker
- ½ kg franske grønne bønner eller asparges
- 200 g brun champignon eller porcini champignon
- 2,5 dl cherrytomater
- 1,25 dl Castelvetrano oliven uden sten
- 1 lille rødløg skåret i 1 cm både
- 2 hvidløgsfed hakket
- 2 tsk salt
- - - Peber
- 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 2 spsk alderet balsamicoeddike
- 1 dl hakket frisk italiensk persille og/eller frisk basilikum
Forvarm ovnen til 200°C på varmluftsfunktionen, og placér risten i midten.
Imens ovnen varmer op, lægges kyllingen, bønnerne, cherrytomaterne, champignon,oliven, løg og hvidløget på en bageplade.
Drys salt og peber over ingredienserne og hæld olivenolien over.
Bland godt, så kyllingen og grøntsagerne er dækket godt. Fordel ingredienserne i et enkelt lag på bagepladen.
Sæt bagepladen i ovnen og rist i 15 til 25 minutter. Vend pladen efter halvdelen af tiden. Retten er færdig, når kyllingestykkerne er gennemstegte, bønnerne er let ristede, og de fleste cherrytomater har sprunget op.
Dryp med balsamicoeddike, drys med friske urter, og server!
Tips: Rester af den italienske kylling kan opbevares i en beholder i køleskabet i op til 4 dage eller i fryseren i op til 3 måneder.Ernæringsindhold:Kalorier: 383kcal| Kulhydrater: 15g | Protein: 36g | Fedt: 20g | Fiber: 5g | Sukker: 7g