Oktober er her, og det betyder suppesæson!

Jeg elsker suppe, fordi det kan være både nærende, simpelt og kreativt – og du kan lave et helt måltid ud af næsten ingenting, hvis du har en blender, lidt grøntsager og et godt basislager i køkkenet. Supper er også fantastiske til fordøjelsen, blodsukkerbalancen og varme til kroppen, især når efteråret begynder at rykke ind.

Denne suppe opstod spontant i Grækenland, hvor jeg stod i et lille køkken med meget få ingredienser i køleskabet. Jeg havde frosne ærter, rødløg, olivenolie, lime og lidt yoghurt – og ud af det kom denne friske, grønne og cremede ærtesuppe. Den er kold og perfekt til frokost eller som en let forret, men længere nede får du også en varm version.

Hvad skal du bruge til ærtesuppe?

Ingredienser (2-4 portioner)

• 400–450 g frosne ærter

• 350–450 ml koldt vand eller grøntsagsbouillon

• Saften af ½–1 lime eller citron

• 2–3 spsk olivenolie

• 1 lille rødløg, finthakket

• 1 håndfuld frisk mynte (eller persille/basilikum)

• Salt og friskkværnet peber

• Valgfrit: 2–3 spsk græsk yoghurt

 

Sådan gør du – kold version

– Hæld de frosne ærter i en skål og overhæld med kogende vand i 1 minut. Dræn vandet fra.

– Blend ærter, vand/bouillon, olivenolie, citronsaft og yoghurt (valgfrit), til suppen er helt glat.

– Smag til med salt, peber og evt. ekstra citron.

– Servér med finthakket rødløg, olivenolie og mynte på toppen.

Sådan gør du – varm version

– Sautér hakket rødløg i olivenolie i 2 minutter.

– Tilsæt ærter og bouillon og lad det simre i 3–5 minutter.

– Blend suppen og smag til med citron, salt og peber.

– Servér med frisk mynte eller olivenolie på toppen.

Tips & Variationer

Hvis du vil have mere protein, kan du blende lidt græsk yoghurt eller skyr i.

– Hvis du vil have mere dybde, kan du tilsætte lidt parmesan eller pecorino som topping.

– Top med ristede mandler, chiliolie eller feta for ekstra smag og konsistens.

 

Næringsfordele ved ærter

Ærter er en fantastisk ingrediens, fordi de indeholder både planteprotein og fibre, som støtter en stabil blodsukkerbalance og giver god mæthed. De er også rige på lutein, som er en antioxidant vigtig for øjen- og hudsundhed.

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates….

….direkte i din mailboks !

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Navn


Valeria Lima

Cand.scient i idræt, internationalt certificeret Holistic Health Practitioner specialiseret i evolutionær ernæring, funktionel træning og funktionel medicin. Forfatter og blogger. Gennem sin praksis, artikler, bøger og workshops faciliterer Valeria Lima individuelle livsstilsændringer med fokus på ernæring, træning og andre livsstilsfaktorer, der påvirker vores sundhed og velvære.

All author posts

Privacy Preference Center