Hvordan laver man en glutenfri tærtedej til både det salte og søde køkken? Prøv denne grove tærtebund med glutenfri havregryn – den er både sund, smagfuld og mætter rigtig godt. Den fungerer fremragende som en basisopskrift, du kan fylde med lige præcis det, du synes om eller har på lager. Måske du har lyst til en klassisk æbletærte? Eller er det dagen, hvor du vil prøve denne lækre svampetærte med karamelliserede løg?

Du kan bruge den slags svampe, du kan lide og kan finde i supermarkedet. Jeg brugte champignoner.

Du kan også skifte svampene ud med broccoli eller spinat. Eller hytteost med feta.

Svampetærte med karamelliserede løg er den perfekt ret til både aftensmad og frokost.

Svampetærte med karamelliserede løg

INGREDIENSER

TÆRTEBUND :

200g havregryn eller færdiglavet glutenfri havremel
1 æg
100g smør
Ét nip Salt

LØG :

2 rødløg eller alm. løg
1 spsk smør til stegning
1 spsk honning
1 spsk æblecidereddike

ANDET FYLDT :

250g svampe, fx champignoner, østershatte, kantareller
1 spsk smør
1 stilk rosmarin
Salt og peber
2 æg
150g hytteost

SÅDAN GØR DU :

Kom havregryn i en blender eller foodprocessor og blend det fint til mel – kom melet i en skål.

Rør æg, smør og salt i. Ælt dejen med hænderne til den samler sig og har konsistens som en tærtedej. Dejen kan være en smule svær at rulle ud, så det nemmeste er at presse den ned i tærteformen med hænderne.

Brug en tærteform med løs bund og 24 cm i diameter.

Forbag tærtebunden i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Pil rødløgene og skær dem i tynde både.

Varm smør op på en pande og steg løgene til de falder sammen.

Tilsæt honning og æblecidereddike og steg videre i 8 minutter til løgene karamelliserer.

Rens svampene og skær dem ud i mindre stykker – svits dem på en varm pande i smør sammen med finthakket rosmarin til de bliver bløde og gyldne – krydr med salt og peber.

Pisk æggene sammen med hytteost og evt en smule salt og peber.

Fordel løg, svampe og æggeblanding i den forbagte tærtebund og bag tærten igen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter eller til fyldet har sat sig og tærten er sprød og gylden.

Tip: Server gerne en grøn, frisk salat sammen med tærten.

 

Hvis du kunne lide artiklen og ikke allerede er i min mailingliste, så tilmed dig og modtag gratis updates....

....direkte i din mailboks !

 

 


Valeria Lima

Cand.scient i idræt, internationalt certificeret Holistic Health Practitioner specialiseret i evolutionær ernæring, funktionel træning og funktionel medicin. Forfatter og blogger. Gennem sin praksis, artikler, bøger og workshops faciliterer Valeria Lima individuelle livsstilsændringer med fokus på ernæring, træning og andre livsstilsfaktorer, der påvirker vores sundhed og velvære.

All author posts

Privacy Preference Center