Sprængt kalvebryst i brunet smør
Det kræver lidt tid og forarbejde, men det er det hele værd! Sprængt kalvespidsbryst smager også herligt på et stykke groft rugbrød dagen efter til frokost. God fornøjelse!
Write a review
Print
Ingredients
  1. Sprængning
Saltlage
  1. 1 liter vand
  2. 150 gr groft køkkensalt
  3. 50 gr sukker
  4. 2 laurbær
  5. 1tsk let knust korianderfrø
  6. 1 tsk hel sort peber
  7. 1,5 kg kalvebryst
1 suppevisk bestående af
  1. Bredbladet persille
  2. Blegselleri
  3. Timian
  4. Rosmarin
  5. 1,5 kg kalvebryst
Kogelage
  1. 1 liter vand
  2. 1 løg
  3. 1 gulerod
  4. 1 porre
  5. 1kvist timian
  6. 1 kvist rosmarin
Brunet Smør
  1. Smør
Sprængning
  1. Kog 2 dl vand med salt og sukker til det er opløst. Hæld de resterende 8 dl koldt vand sammen med laurbær, peberkorn og suppevisk. Læg kødet i lagen. Kødet skal være helt dækket. Læg eventuelt noget tungt på kødet så det bliver holdt nede i lagen. Stil det det hele koldt og lad kødet stå i lagen i 2 døgn.
Kogning
  1. Skyl kødet og læg det i en gryde. Hæld vand over og læg løg, gulerod og porrer i sammen med timian og rosmarin. Kog kødet ved svag varme i 2 timer og lad kødet herefter trække i 30 minutter i lagen.
  2. Skær kødet i tynde skiver.
Brunet smør
  1. Smelt smørret ved mellem varme til det bliver brunt. Det må gerne boble lidt. Valden kan du eventuelt fjerne løbende med en ske. Når smørret begynder at brune, vil der danne sig bundfald. Det sier du bare fra til sidste.
  2. Smørret kommer til at dufte nøddeagtig. Dufter smørret i stedet for brændt, så start forfra.
Valeria Lima https://valerialima.dk/